Kvalita kávových zrn má velký vliv na chuť a celkový požitek z vašeho šálku kávy. Proto je důležité poznat kvalitní zrna.
Podle čeho vybírat kvalitní zrna?
Hledejte celá zrna: Obecně je lepší kupovat celá kávová zrna, protože mletá káva rychleji vyvane. Kvalitní zrna jsou na první pohled jednotná velikostně i tvarem s konzistentní barvou.
Podívejte se na způsob pražení: Pražení zrn ovlivní výslednou chuť připraveného šálku. Světlá zrna mají vyšší kyselost a komplexnější chuť, tmavá zrna chutnají více hořce. Kvalitní káva bude pražena středně nebo jen lehce.
Zkontrolujte původ: Káva z Etiopie nebo Kolumbie je známá svou kvalitou díky zemědělským postupům, které jsou dále ovlivněny místním klimatem a půdou.
Pozor na třídu kvality: Káva speciální třídy je v současnosti nejkvalitnější dostupná káva. Tvoří ji pouze malé procento celkového trhu s kávou. Aby byla kávová zrna klasifikována jako speciální, musí dosáhnout skóre 80 a více na 100bodové stupnici.
Záleží také na tom, kde kávu připravujete
About Coffee: I když koupíte sebelepší kávová zrna, výsledná chuť a vůně připraveného šálku nebude nikdy tak dobrá, pokud budete používat neservisovaný kávovar. Vlivem pravidelného používání se i ten nejkvalitnější kávovar postupně zanese a opotřebuje. Proto doporučujeme u pozáručních modelů provádět každé 1 – 2 roky odborné servisy.
Kde kávovar servisovat?
Zavolejte k nám na pobočku do Zbůchu u Plzně a domluvte si v Plzni a okolí vyzvednutí vašeho kávovaru zdarma, nebo nám jej pošlete kurýrem. Naši technici kávovar zdarma napojí na diagnostiku. V případě závady vás budeme obratem i s cenovou nabídkou informovat o stavu kávovaru. Servis a opravy kávovarů děláme do 3 dnů.
Co obsahuje servis kávovarů?
Servis u pozáručních modelů zahrnuje kompletní chemické čištění, odvápnění a dezinfekci od kávové sedliny a kávových olejů, seřízení mlecího mechanismu a dávkovače kávy, výměnu těsnění a závěrečnou tlakovou zkoušku.