Celý svět miluje italskou kuchyni. Bohužel však nežijeme v Itálii a tak je třeba důkladně hledat. Především pokud dáváte přednost kvalitě před polotovary
Název pizza je odvozen ze slova picea, které pochází z neapolského dialektu italštiny. Označovaly se jím pečené placky z kynutého těsta, na které se přidávaly další ingredience. Moderní Italská pizza se začala psát kolem 18. století, kdy se do jídelníčku pomalu ale jistě začaly dostávat rajčata, čímž vznikla pizza tak, jak ji známe i dnes.
Tradiční těsto jako základ
Tradiční italské těsto zahrnuje pouze čtyři základní suroviny a to mouku, vodu, sůl a kvasnice. Proces zrání, který může trvat až 24 hodin dá těsto křupavé, lehce stravitelné, chutné a s výraznou vůní.
Tip: Nespokojte se s náhražkami.Tu pravou italskou pizzu vyrobenou pouze z kvalitních surovin vám v Brně přiveze pizza Brno Caruso. A nejen to, mimo bohatého výběru tradiční pizzy můžete vybírat i z množství salátů, těstovin dezertů.
Když se řekne margherita…
Když se řekne pizza, asi každý si vybaví tradiční italskou Margheritu. Ta je pojmenována podle královny Margherity, která v roce 1889 navštívila pizzerii s názvem Brandi v Italské Neapoli. K jejímu poctění v ní připravili takovou pizzu, která obsahovala všechny barvy italské vlajky. Červenou tvořenou rajčatovým základem, bílou mozzarellou a zeleným zdobením z bazalky.
Tip: Pokud zrovna nemáte chuť na pizzu, ale řadíte se spíše mezi fanoušky kvalitní pasty, podívejte se na stránky těstoviny Brno Caruso.
Dobrou chuť!